mei 23, 2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Een nieuw matras kopen; het klinkt makkelijk maar de realiteit blijkt vaak anders. Het enorme aanbod maakt het lastig om te bepalen welk matras het beste bij je past. Je schaft natuurlijk niet dagelijks een matras aan. Om je hierbij te helpen geven we je een aantal richtlijnen die je kunt gebruiken wanneer je een nieuw matras gaat kopen. 

Hoe weet ik welk matras goed bij mij past?

Iedereen heeft andere wensen wanneer het aankomt op een perfect passend matras. Denk hierbij aan de hardheid van het matras, maar ook aan welk type slaper je bent. Heb je last van allergie voor huisstofmijt? Zelfs dit heeft invloed op het vinden van het juiste matras. Bepaal welk matras het beste bij je past door te kijken naar de volgende punten:

  • Gewicht: Op basis van je lichaamsgewicht kun je bepalen welke matras hardheid het beste aansluit. Weeg je boven de 80 kg, dan ligt een harder matras in de meeste gevallen comfortabeler. 
  • Type slaper: De houding waarin je ‘s nachts slaapt is voor iedereen anders. De een vindt het heerlijk om op zijn buik te slapen, de ander ligt liever op zijn zij. Je slaaphouding bepaalt op welk punt in het matras de comfortzone moet zitten. Slaap je bijvoorbeeld veel op je zij, dan is een matras met verschillende comfortzones het meest geschikt. Zo wordt zowel je schouder als je heup gedurende de nacht voldoende ondersteund.
  • Allergie: Heb je snel last van allergie, zoals bijvoorbeeld voor huisstofmijt. Dan is het verstandig om een matras te kiezen met open celstructuur. Deze ventileert goed waardoor huisstofmijt minder kans maakt om zich te nestelen. 

Het beste matras voor jou

Een goede nachtrust begint bij Droomidee. Hier vind je altijd een matras dat perfect past bij jouw wensen. Kom je er toch niet helemaal uit? Met de matraswijzer vind je binnen no-time een passend matras. Zo word je elke ochtend heerlijk uitgerust wakker.