mei 23, 2024
woondecoratie zelf maken

Zelf woondecoratie maken

Voor de creatieveling onder ons is het leuk om eens te proberen zelf woondecoratie te maken gewoon om iets unieks in huis te kunnen zetten. Wie weet krijg je de smaak zo goed te pakken dat je er een nieuwe hobby bij hebt! Wij geven een aantal tips wat je zou kunnen maken.

Ladder

Het maken van een ladder is eenvoudig en het kost ook weinig geld. Ga naar het bos en zoek naar een paar mooie afgebroken takken. (Let op ga geen takken van gezonde bomen afhalen dit is niet de bedoeling) Je bent hiervoor 2 lange takken nodig, minimaal 3 korte van dezelfde dikte ongeveer verder wat houtlijm, een zaag en een houtboor die iets groter is dan de horizontale kleinere takken.

Zaag de takken op maat. De 2 grotere moeten gelijk zijn en de 3 kleinere ook. Boor de gaten. Let hierbij op dat je niet te diep boort als de horizontale takken er net in passen is dat genoeg en doe daar een beetje houtlijm in. Nu kun je de ladder in elkaar zetten en klaar! Zo simpel kan het zijn.

Drijfhouten beeld Woon je dicht bij het strand of heb je een dagje uit naar zee gepland? Ga dan op het strand drijfhout zoeken hier kun je erg leuke dingen mee maken. Je kunt bijvoorbeeld een vis maken van kleine stukjes dit doe je door de stukjes op dun ijzerdraad te rijgen. Hiervoor ben je alleen een stuk hout nodig waar je beeldje op kan staan, je gezochte drijfhoutjes en een dun boortje.

Leg eerst het grotere platte stuk hout op tafel en zet het ijzerdraad erop vast door aan de onderkant hem in te boren.

Daarna leg je de stukjes hout eerst los op tafel in positie. Als je tevreden bent over het ontwerp pak ze dan één voor één en boor er een dun gaatje in. Rijg ze vervolgens op de ijzerdraadjes.

Drijfhouten lamp

Een groot stuk hout gevonden? Hier kun je heel gemakkelijk een lamp van maken. Koop bij de bouwmarkt het elektrische gedeelte van de lamp dus de kabel en het stuk waar je een peertje in draait. Bij de woondecoratie winkel een lampenkap.