mei 23, 2024
tuin met veel gras onderhouden

Een tuin met veel gras onderhouden

Ben je in het bezit van een lekkere grote tuin, waar je volop de ruimte hebt? Dan is de kans groot dat een behoorlijk gedeelte van de tuin uit gras bestaat. Gras geeft een prachtig gezicht en is mooi natuurlijk en trekt verschillende soorten dieren aan. Dit is dan ook de reden dat veel mensen gras in hun tuin hebben. Echter kleeft er ook een nadeel aan gras en vooral als je er veel van hebt in de tuin, namelijk het onderhoud ervan. Echter zijn er vandaag de dag verschillende mogelijkheden om dit onderhoud te beperken.

Gras laten maaien door een hovenier

Mensen met een druk bestaan die wel veel gras in de tuin willen hebben, maar eigenlijk niet de tijd hebben om het te onderhouden. Kiezen er vaak voor om het werk uit te besteden aan een hoveniers bedrijf. Dit is dan ook een ideale manier om het gras te onderhouden, als je meer geld dan vrije tijd hebt.

Zitgrasmaaier gebruiken om het gras te maaien

Een zitgrasmaaier is vooral geschikt voor de echt grotere tuinen. De aanschaf van zo’n soort maaier is aardig aan de prijs, waardoor je wellicht kunt berekenen voor hoeveel tijd je er een hovenier voor in kunt schakelen. Echter als je echt veel gras hebt en het zelf eigenlijk wel leuk vindt om in de tuin aan het werk te zijn. Dan is een zitgrasmaaier een uitkomst. Met zo’n soort maaier ben je namelijk maar erg weinig tijd kwijt, om behoorlijk grote grasoppervlaktes te maaien.

Robot maaier steeds populairder

Robotgrasmaaiers zijn steeds populairder aan het worden. Deze maaiers doen automatisch hun werk. De gehele tijd gaat er een kleine grasmaaier op de automatische piloot door de tuin, waardoor het gras altijd mooi is. Dit soort maaiers zijn natuurlijk ideaal voor grotere grasmatten, maar ook goed te gebruiken in de wat kleinere tuinen.