Blue Prince

Herenoverhemden advies 101

Elke man heeft ze wel in zijn kast hangen: overhemden. Waar herenoverhemden vroeger vooral werden geassocieerd met het dragen van een pak, zijn overhemden tegenwoordig helemaal hip. Dus je hoeft je overhemd niet alleen maar te dragen onder een colbert of met een stropdas, tegenwoordig kun je met een hip herenoverhemd juist een fashion statement maken.

Elke dag dragen
Juist omdat je een herenoverhemd elke dag kunt dragen, is dit een handig kledingstuk om als basis te gebruiken. Draag je overhemd bijvoorbeeld op een mooie spijkerbroek met daaronder leuke sneakers en je hebt een moderne look. Draag je een overhemd met een nette broek en nette leren schoenen, dan kies je meer voor de zakelijke uitstraling. En wanneer je echt feestelijk voor de dag wilt komen tijdens een bijzondere gelegenheid kun je een overhemd met manchetknopen dragen.

In alle denkbare kleuren
Bij een herenoverhemd denk je vaak automatisch aan de kleuren wit en lichtblauw, maar overhemden zijn in alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Ook qua dessins is er van alles mogelijk, van een subtiel ruitje tot een meer aanwezige en kleurrijke print. Wat je ook veel ziet zijn overhemden met alleen een printje op de kraag en op de manchetten. Zo blijft het subtiel, maar zorg je er wel voor dat je in ieder geval geen saaie outfit hebt.

Extra lang
De Nederlandse man is lang. En dat is iets wat bij het kopen van een overhemd nog wel eens vervelend kan zijn: de mouwen zijn vaak niet lang genoeg en het overhemd is te kort. Gelukkig zijn er veel merken die hier op in springen en hebben ingezien dat Nederlandse mannen behoefte hebben aan extra lange overhemden. Deze extra lange overhemden zijn in veel winkels en online verkrijgbaar. En daarbij is er in de meeste collecties genoeg keus qua kleur, modellen en prints. Dus ook als lange man kun je er modieus uitzien!

voor heren met meer lengte
Grote maten
En ook voor de iets bredere of meer gevulde man is er tegenwoordig genoeg keus op het gebied van herenoverhemden. Veel merken maken overhemden in grotere maten, zodat je hiervoor niet naar een speciale winkel met grote maten hoeft.

Verschillende pasvormen
Bij een herenoverhemd is het natuurlijk belangrijk dat de pasvorm goed is. En omdat iedereen een ander figuur heeft en andere wensen, zijn er diverse soorten pasvormen op de markt. Veel merken maken bijvoorbeeld een onderscheid tussen slim fit overhemden (met een extra slanke pasvorm), tailored fit overhemden (met een slanke pasvorm), modern fit overhemden (met een normale pasvorm) en regular fit overhemden (met een ruime pasvorm). Het is altijd handig om overhemden in meerdere pasvormen uit te proberen, zodat je er op die manier achter komt wat jou goed staat.